مشاوره آتش نشانی و ایمنی

یکی از متداول‌ترین خدمات در شرکت های آتش نشانی، انجام مشاوره آتش نشانی همه منظوره طبق آخرین ضوابط آتش نشانی می باشد. این نوع مشاوره شامل ارائه پیشنهاد محصولات آتش نشانی براساس لیست قیمت محصولات آتش نشانی مصوب و همچنین براساس وندور لیست سازمان آتش نشانی تهران است. مشاور آتش نشانی شغل بسیار پر اهمیتی است و نقش بالایی در ارتقاء سطح ایمنی شهری ایفا می کند.

مهندسان و مشاوران مرکز مشاوره آتش نشانی یک وظیفه خطیر و سنگینی بر عهده دارند که محافظت از جان و مال هموطنان و مشتریان گرامی هدف اصلی این مجموعه خواهد بود همچنین علاوه بر در نظر گرفتن قیمت و برند محصول می تواند درصد ریسک احتمالی انواع پروژه آتش نشانی را در هنگام بروز خطرات کاهش دهد.

شرکت مشاور آتش نشانی به شرکت هایی اطلاق می شود که در زمینه سیستم های ایمنی و آتش نشانی از سطح آگاهی و اطلاعات به روزی برخوردار باشند و تجربه و سابقه وسیعی در خصوص اجرای مناسب و درست سیستم آتش نشانی داشته باشند. این شرکت های مشاور آتش نشانی مورد قبول و تایید سازمان آتش نشانی می باشند و نام آن ها در لیست شرکت های این سازمان اعلام می‌شود و اقدام به ارائه خدمات مشاور آتش نشانی می‌نمایند و به عنوان شرکت های مورد تایید، آن ها را به کارفرمایان و خریداران تجهیزات آتش نشانی معرفی می کنند.

شرکت دقیق کنترل آرمان، مشاور آتش نشانی با سابقه درخشان در زمینه مشاوره، طراحی پروژه آتش نشانی، نصب و راه اندازی پروژه آتش نشانی توانسته است همواره خدمات خود را به بهترین نحو انجام دهد. این مشاوره آتش نشانی تهران دارای مهارت ها، صلاحیت های علمی و حرفه ای در زمینه ایمنی در معماری ساختمان، اگزاست فن، پوشش مقاوم در برابر حریق، نظارت بر اجرا و نصب صحیح سیستم های ایمنی و آتش نشانی ( سیستم اعلام و اطفاء حریق) می‌باشد.

این شرکت با بهره گیری از افراد متخصص در این امر، آماده ی ارائه ی خدمات ذیل به مشتریان گرامی می باشد:

  1. تشکیل پرونده و هماهنگی امور اداری پرونده پروژه در سازمان آتش نشانی با اخذ وکالت کاری از کارفرما و یا نماینده قانونی ایشان.
  2. شرکت در جلسات فنی و حل اختلاف سازمان آتش نشانی به عنوان نماینده کارفرما.
  3. طراحی و محاسبات سیستم اعلام و اطفای حریق و ارائه نقشه های مربوطه و تصحیح شماتیک جانمایی.
  • مشاوره، طراحی و اجرای سیستم های کشف و اعلام حریق متعارف مبتنی بر استانداردهای BS5839-1 و NFPA72
  • مشاوره، طراحی و اجرای سیستم های کشف و اعلام حریق آدرس پذیر مبتنی بر استانداردهای BS5839-1 و NFPA72
  1. طراحی سیستم هایی از قبیل فشار مثبت دهلیز پلکان ها، تهویه پارکینگ ها، سیستم پمپاژ و مخازن، شبکه برق اضطراری و …

-طراحی و مشاوره سیستم مدیریت دود بر اساس NFPA 92 و BS 7346

  1. طراحی و انتخاب نوع خاموش کننده های دستی متناسب، تابلوهای هشدار و
  2. نظارت بر اجرا و تست سیستم های اعلام و اطفاء حریق و تحویل از پیمانکار
  3. نظارت بر خریداری اقلامی مانند درب های دودبند، تجهیرات جانبی استخر، دیگر اقلام مورد نیاز بر اساس استاندارد و … مطابق ضوابط آتش نشانی
  4. ارزیابی مالی مصالح و تجهیزات
  5. اخذ تاییدیه نهایی از سازمان آتش نشانی

 

اخذ تاییدیه شرکت های مشاور آتش نشانی

شهروندان گرامی به منظور کاهش هزینه و زمان توام با رعایت ضوابط ایمنی و آتش نشانی در ساخت اکیدا توصیه میشود به نکات مهم زیر توجه فرمائید:

  • قبل از شروع هر گونه عملیات ساختمانی آخرین نقشه معماری مصوب و دستورالعمل ایمنی و آتش نشانی را از دفاتر الکترونیک دریافت نمائید.
  • به منظور جلوگیری از هر گونه دوباره کاری توصیه میشود از زمان شروع عملیات ساختمانی یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات ایمنی آتش نشانی مندرج در فهرست ذیل را به عنوان مشاور در اجری دستورالعمل ایمنی سازمان آتش نشانی انتخاب نمائید.
  • شرکت مشاور منتخب توسط مالک موظف است با مدنظر قرار دادن دستورالعمل ایمنی از شروع قرارداد تمامی عملیات ساختمانی از قبیل (معماری، تاسیسات ایمنی و آتش نشانی…) را تحت نظارت خود داشته و حداقل ماهیانه یکبار از پروژه بازدید و گزارش های مربوط را به روئیت و به صورت کتبی در دو برگه تایید مالک/ کارفرما برساند و یک نسخه از آن را تحویل مالک نمایند.
  • پیشنهاد می‌گردد هرگونه طراحی نقشه های شامل سیستم اعلام حریق و اطفاء حریق، تهویه، کنترل دود و مقاوم سازی فلزی در برابر حریق قبل از اجرا توسط مجری به تایید سازمان آتش نشانی برسد.
  • به منظور جلوگیری از تخلفات معماری که عموماً غیر قابل اصلاح می باشند؛ در پایان سفت کاری و سقف ها نسبت به اخذ عدم خلاف از سازمان اقدام نمایند.
  • هرگونه تغییر در نقشه های معماری در هر مرحله ساختمانی از سازمان آتش نشانی استعلام گردد و تغییرات به تایید سازمان برسد تا در مراحل صدور گواهی ایمنی ساختمان دچار مشکل نگردید.
  • تقدم و تاًخر در فهرست شرکت های ارایه دهنده خدمات ایمنی تاثیری در کیفیت و سطح فنی آنها نداشته؛ لذا مالک موظف است پس از بررسی دقیق و استعلام قیمت شرکت ها نسبت به انتخاب شرکت مورد نظر اقدام نماید.
  • تجهیزات فهرست شده در سازمان داری کیفیت های متفاوت می باشند و ملاک سازمان در قرار دادن آنها در فهرست صرفاً بررسی اسناد استاندارد ملی یا معتبر بین المللی می باشد؛ برای اثر بخشی بیشتر و کاهش هزینه های نگهداری توصیه می شود تحقیقات لازم در خصوص کیفیت آنها در پروژه های قبلی اجراء شده معمول گردد.
  • هزینه های قابل پرداخت در سازمان آتش نشانی کاملاً شفاف بوده و با صدور فاکتور رسمی اخذ می گردد لذا اخذ هزینه های اضافی از قبیل هزینه تعیین وقت بازدید؛ هزینه ارسال ایمیل توسط شرکت و نظایر آنها غیر قانونی بوده و در صورت افشاء با متخلفین برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
  • شرکت های که فاقد کارتابل الکترونیکی می باشند تنها از طریق پست پیشتاز قادر به ارسال مستندات پروژه های خود می باشند.
  • شرکت ها موظفند کلیه قوانین و مقررات جاری کشور را جهت عقد قرارداد با پیمانکاران (اعم از دولتی و خصوصی) را رعایت نمایند. از جمله اخذ گواهی صلاحیت ایمنی از کمیته ی تایید صلاحیت ایمنی ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی و …
  • این فهرست تنها مربوط به شرکت های ارائه دهنده خدمات ایمنی در حوزه های مشخص شده در سطر نخست جدول بوده و قابل تعمیم به سایر خدمات حوزه ایمنی و آتش نشانی نظیر خدمات شارژ خاموش کننده، عملیات اجرایی مقابله با آتش، فرآیندهای ایمنی و HSE و دیگر موارد غیر مندرج نمی باشد.
  • صلاحیت طراحی سیستم های اطفای حریق احراز شده در این فهرست، تنها مرتبط با سیستم آبی مرسوم و متداول بوده و قابل تعمیم به سیستم های آبی خاص، سیستم های اطفای گازی، فوم و… نمی باشد.

شرح خدمات مندرج در قرارداد مشاوره این شرکت به شرح ذیل است:

مطالعات اولیه- فاز یک توسط مشاور آتش نشانی

  1. مطالعه و بررسی اطلاعات مهندسی و زمان‌بندی مراحل انجام کار و تحویل پروژه.
  2. بررسی دستورالعمل‌های سازمان آتش نشانی تهران در نقش مشاور آتش نشانی تهران
  3. مطالعه و بررسی سیستم‌های پوشش حریق و معرفی روشی بهینه.
  4. بررسی جانمایی سیستم اعلام و اطفاء داخل ساختمان قبل و بعد از طراحی مهندسین معمار و تاسیسات پروژه و برگزاری جلسات مختلف برای رفع مشکلات احتمالی و هماهنگی هر چه بهتر بین نقشه‌های تائید شده با معماری در حال اجرا جهت ایمنی هر چه بهتر ساختمان.
  5. بررسی سایت پلان، نقشه‌های مکانیکی و برقی ساختمان‌ها.
  6. جلسات مختلف با مهندسین داخلی و خارجی مشترک و مرتبط با پروژه.
  7. مطالعات اولیه درخصوص هماهنگی اجرای معماری پروژه از روی نقشه و تصحیح آنها.
  8. مطالعات اولیه طراحی و انتخاب روش‌های مناسب برای سیستم اعلام و اطفاء متناسب سایت جهت مطابقت با قوانین سازمان آتش نشانی تهران و جهانی.
  9. مطالعات سیستم اعلام حریق مناسب، تجهیزات مورد نیاز سایت با در نظر داشتن کیفیت مناسب و مقرون به صرفه برای “کارفرما” به همراه برگه اصالت کالا ممهور به مهر سازمان آتش نشانی تهران در جهت پیشرفت کار و اخذ تائیدیه نهایی از سازمان آتش نشانی تهران.
  10. بررسی معابر سایت از نظر معماری، محوطه سازی، ترازهای تخلیه متصرفین، درب‌های ورودی به ساختمان، موقعیت هیدرانتها و شیرهای سیامی و مسیرهای قابل تردد برای خودروهای دکل دار آتش نشانی.
  11. بررسی پله‌های فرار، عرض مسیرهای خروج، بررسی داکت‌ها و رایزرها و فضاهای عمودی ساختمان، مسیرهای مشترک و گنجایش دسترس‌های خروج، محل و جهت درب‌ها، نوع درب‌ها، محل و جهت درب آسانسورها، وضعیت پنجره‌ها، رمپ پارکینگ‌ها، بررسی انبارها و راهروهای انباری، واحدهای تجاری و عدم مشترک بودن راهروهای خروج مشترک بین مسکونی و تجاری، گنجایش و مقدار عرض مسیر خروج و محاسبه ضریب تصرف بر اساس مبحث سوم مقررات ملی، جانمایی شمارشگرهای طبقات وعلائم خروج و علائم هشداردهنده، نقشه‌های برق اضطراری، نقشه‌های تاسیسات (در صورت نیاز)، رایزرها تاسیساتی وبرقی، فن‌های فشار مثبت، فن‌های تخلیه، فن‌های تهویه، پوشش‌های ضد حریق، ژنراتورها و مخازن ژنراتور، روشنایی‌های خروج
  12. بررسی و تست چگونگی عملکرد المان‌ها
  13. تهیه برگه‌های راهنمای واحدها

 

تهیه نقشه های اجرایی اعلام و اطفاء حریق فاز دو توسط مشاور آتش نشانی

              خدمات مشاوره آتش نشانی تهران مرتبط با سازمان آتش نشانی

  • معرفی پروژه به سازمان آتش نشانی تهران در نقش مشاور آتش نشانی
    1. تشکیل پرونده ویژه این پروژه و درخواست بازدید از سوی سازمان آتش نشانی تهران جهت آماده سازی مقدمات اخذ تائیدیه نهایی.
    2. هماهنگی امور اداری پرونده پروژه در سازمان آتش نشانی تهران با اخذ وکالت کاری از “کارفرما” یا نمایندۀ قانونی ایشان.
    3. انجام اموری از قبیل تشکیل پرونده، پیگیری امور مربوط به نقشه‌های آتش نشانی.
    4. هماهنگی و پیگیری جهت دریافت نقشه‌های فاز دوم معماری از “کارفرما” جهت اصلاح و ارائه راهکارهای قانونی.
    5. رفع نواقص احتمالی موجود در نقشه‌های اعلام و اطفاء و پیگیری امور مربوط به رفع این نواقص و تسهیل در روند تائیدیه پرونده پروژه در سازمان آتش نشانی تهران.
    6. شرکت در جلسات فنی و حل اختلاف سازمان آتش نشانی تهران به عنوان نمایندۀ “کارفرما“.
    7. ارائه راه کارهای تخصصی ویژه هر یک از بخش‌های مورد اختلاف در سازمان آتش نشانی تهران و رفع آن‌ها با توجه به استانداردهای NFPA , BS.
    8. اخذ تائیدیه نقشه‌های فنی اعلام و اطفاء حریق ساختمان از سازمان آتش نشانی تهران.
    9. دریافت نقشه‌های اعلام و اطفاء حریق مهر شده و مورد تائید از سازمان آتش نشانی تهران جهت ارائه به “کارفرما” برای اجرای آنها در پروژه.
    10. ارائه نقشه‌های مورد تائید سازمان آتش نشانی تهران برای اجرای سیستم اعلام و اطفای حریق در ساختمان.
    11. تحویل نقشه‌های تائید شده از سوی سازمان آتش نشانی تهران به “کارفرما“.
    12. تهیه و مهر اوراق مورد نیاز جهت اخذ بازدید‌های اولیه از سازمان آتش نشانی تهران.
    13. هماهنگی لازم با سازمان آتش نشانی تهران جهت تهیه و تنظیم اوراق مورد نیاز برای اخذ بازدید از سوی کارشناسان سازمان آتش نشانی تهران.
    14. تهیه اوراق اصالت کالا از جمله اصالت کالای اعلام حریق و فرم اصالت کالای اطفا حریق و فرم اصالت کالای درب ضد حریق و فرم اصالت کالای شیر حساس به زلزله و…. مورد استفاده در ساختمان.
    15. هر یک از اقلام استفاده شده در سیستم اعلام و اطفای پروژه باید دارای برگه اصالت و تائیدیه از سازمان آتش نشانی تهران و شرکت وارد کننده داشته باشد که این اوراق توسط شرکت تهیه می‌گردد.
    16. تعیین زمان بازدید اولیه از ساختمان توسط کارشناسان سازمان آتش نشانی تهران با هماهنگی “کارفرما“.
    17. هماهنگی بازدید مدیریتی از سوی سازمان آتش نشانی تهران.
    18. هماهنگی بازدید و تست خشک از سوی ایستگاه عملیاتی سازمان آتش نشانی تهران.
    19. اخذ تائیدیه نهایی از سازمان آتش نشانی تهران.

خدمات نظارتی شرکت های مشاور 

    1. برگزاری جلسه توجیهی اولیه با پیمانکاران و مجریان سیستم اعلام و اطفاء حریق و ارائه توضیحات لازم در خصوص نحوه کار.
    2. جهت شروع اجرای پروژه اعلام و اطفاء حریق در ساختمان‌ها جلسه‌ای مبنی بر ارائه آخرین ضوابط سازمان آتش نشانی تهران به مجریان و ارائه تجربیات کارشناسان “مشاور آتش نشانی” به پیمانکاران جهت رفع مشکلات معمول در مرحله اجرا تشکیل داده خواهد شد.
    3. نظارت مستمر بر پیمانکاران مجری و نحوه اجرای اعلام حریق و اطفا حریق با توجه به ضوابط.
    4. در طول اجرای پروژه توسط پیمانکاران مجری کارشناسان این شرکت بازدیدهای مستمر خود را جهت رفع نواقص‌های احتمالی و راهنمایی مناسب برای روند هرچه بهتر پروژه انجام خواهد داد.
    5. نظارت بر تست سیستم اعلام حریق و تحویل از پیمانکار مربوطه.
    6. همانطور که مستحضرید هر یک از سیستم‌های تاسیساتی با توجه به شرایط مختلف، دارای استاندارد خاص خود، جهت تست و راه اندازی و تحویل گیری از پیمانکاران می‌باشد که توسط کارشناسان این شرکت انجام خواهد پذیرفت.
    7. نظارت بر تست سیستم اطفاء حریق و تحویل از پیمانکار مربوطه، این شرکت در نقش مشاور آتش نشانی یا مشاور آتش نشانی در تهران و سایر شهر ها نظارت دقیق و مستمری بر این موارد دارد.
    8. با توجه به فشار مورد نیاز در شبکه لوله کشی و تست جوش‌های انجام شده تست انجام خواهد شد.
    9. نظارت بر تست سیستم آب افشانه‌های اتوماتیک (اسپرینکلرها) و تحویل از پیمانکار مربوطه.
    10. تست و بازدید از آب افشانه‌های اتوماتیک (اسپرینکلرها) در فشار استاندارد.
    11. نظارت بر حسن اجرای تمامی موارد فوق و کنترل تست‌های مربوط به تحویل عملیات اجرایی در هر مرحله.
    12. نظارت در خریداری درب های ضد حریق و جک‌های مربوط به آن جهت باکس‌های پلکان در تمامی طبقات.
    13. تحویل گیری درب‌های دودبند با توجه به مشخصات از قبل ارائه شده
    14. نظارت بر نحوه اجرای پوشش‌های ضد حریق در ساختمان.
    15. با توجه به دستورالعمل ساختمان‌ها و استاندارد پوشش لازم جهت مقاومت اسکلت فلزی ساختمان در برابر حریق عملکرد مناسب با توجه به حداقل هزینه‌ها تعیین می‌گردد.
    16. نظارت در خریداری تجهیزات جانبی استخر مطابق با ضوابط آتش نشانی
    17. اقلامی از قبیل جلیقه نجات، ضوابط معماری، طناب نجات و…
    18. نظارت بر خریداری اقلام مورد نیاز آتش نشانی بر اساس مشخصات فنی و استانداردهای لازم با رعایت صرفه اقتصادی.
    19. هر یک از اقلام باید دارای استاندارد بین المللی و داخلی مورد نیاز و لازم باشد تا مورد تائید سازمان آتش نشانی قرار گیرد. این شرکت در نقش مشاور آتش نشانی تهران و سایر شهر ها نظارت دقیق و مستمری بر این موارد دارد.
    20. نظارت و کنترل اقلام و مصالح مصرفی سیستم‌های آتش نشانی در جهت عملکرد بهینه سیستم‌ها.
    21. مواردی از قبیل کیفیت اجناس خریداری شده و نحوه نصب آنها جهت جلوگیری از به وجود آمدن هر نوع اشکال در زمان راه اندازی دستگاه و تجهیزات.
    22. نظارت بر نصب راهنمای سیستم اعلام و اطفای حریق مربوطه.